Over Hooikoorts bandjes

Hatsjoe! Het typische geluid van een Hooikoorts patiënt in het voorjaar. Maar nu we ook nog eens met de Corona crisis te maken hebben is het voor hooikoorts patiënten extra vervelend. En daar willen wij iets aan doen…

Wij zijn Jan en Myung van Hooikoortsbandjes.nl Nadat ook ons bedrijf met de Corona crisis te maken kregen besloten we dit idee tot uitvoering te brengen.

We zijn eind februari (2020) op het idee gekomen om hooikoorts bandjes te laten maken. Myung had toen al erg last van hooikoorts en liep voortdurend te snotteren en te hoesten als we over straat liepen. Mensen keken hem angstig aan waardoor het idee ontstond om een teken van herkenning te gaan dragen.

Een polsbandje kwam daarbij naar voren als meest praktische keuze. Zo wil niet iedereen een pet dragen en een T-shirt vinden wij ook niet erg praktisch. Aangezien je dan moet omkleden of je hebt meerdere shirts nodig, omdat je met het warme weer, niet elke dag hetzelfde shirt wil dragen.

Ons siliconen polsbandje is:

  • 24/7 te dragen
  • gemakkelijk schoon te maken
  • opvallend door de frisse kleur die we hebben gebruikt
  • en last but not least: het landelijke statement voor Hooikoortspatiënten in deze Coronatijden

Als je niet gewend bent om een armbandje of een horloge te dragen, zal het eerst even wennen zijn, daarna voel niet meer dat je hem draagt.

Het fijne aan ons Hooikoortsbandje is dat hij subtiel aanwezig. De opvallende kleur zorgt ervoor dat hij snel zichtbaar is en opvalt. Zeker wanneer we straks weer allemaal in onze zomerse outfits lopen

Voor de meer dan 3 miljoen hooikoorts-patiënten, die Nederland rijk is, is het voorjaar en de zomer een ware hel. Neus snuiten, jeukende ogen, schrale en rode huid rond de neus en de hele dag door niezen. 

Ondanks dat dit, volgens velen, de mooiste jaargetijden zijn, is dit voor ons hooikoorts patiënten een hels seizoen.

Hooikoorts vs. Corona

Gezien de vervelende situatie waarin we nu verkeren met het Coronavirus en de 1,5 meter economie, leek het ons een handig idee om een landelijk herkenningspunt voor hooikoorts-patiënten te bedenken. Want hoe vervelend is het niet, dat je hooikoorts hebt en je staat te niezen op straat, in de winkel of waar dan ook, dat mensen direct denken dat je Corona hebt. Het levert hele vervelende situaties op. 

Mensen zijn nu sowieso al bang aangelegd. Laat staan dat ze al dat geproest en gesnotter om zich heen willen hebben. 

Daarbij komt dat je volgens de RIVM richtlijnen binnen moet blijven bij:

  • verkoudheid 
  • hoesten
  • niezen

En laat dat nou juist de meest voorkomende hooikoorts symptomen zijn…

Maar laten we eerlijk zijn, iedereen wil naar buiten met dit weer. We zitten al meer dan 2 maanden zoveel mogelijk binnen. Boodschappen doen, rondje hardlopen of een wandeling met de hond of je partner (uiteraard met de social distancing), dat zijn de ‘uitjes’ die we hebben.

Maar ook mensen met hooikoorts willen ‘normaal’ hun dingen blijven doen. En niet permanent opgesloten zitten in hun woning. Als ze de nodige boodschappen moeten halen en de klachten beginnen op te spelen, willen ze niet raar aangekeken worden dat ze Corona hebben.

Laten we hopen dat in het najaar, Nederland besmetting vrij is. De 1,5 meter economie blijft bestaan. Die gaat misschien nog wel jaren door. In het ergste geval keert het begin volgend jaar weer terug (of is het er nog steeds). Ook dan worden wij, als hooikoorts-patiënten weer scheef aangekeken. 

Hooikoorts medicatie

Als hooikoorts-patiënt neem je dagelijks je medicijn en begin je hier al (steeds) eerder in het jaar mee. Een aantal jaren geleden kreeg ik in januari al last. Het ene medicijn slaat wel aan en het andere niet. Dat is persoonsafhankelijk. Wat daarentegen niet persoonsafhankelijk is, blijft het gevoel van schaamte. Daarnaast is er erg vermoeiend om de hele dag in de greep te zijn van de hooikoorts.

de10leukste.nl heeft een artikel geschreven met de 10leukste tips tegen Hooikoorts. Lees hier het artikel

Hooikoorts bandjes

Daarom willen wij als eerste een landelijk herkenbaar statement maken van JA wel hooikoorts NEE geen corona

Naar onze mening is de urgentie hoog, dat er een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen het Covid-19 virus en hooikoorts. Zodat de hooikoorts-patiënten ook weer hun leven kunnen oppakken in deze Coronatijden zonder zich te hoeven schamen tijdens de hooikoortsklachten. 

Maar er is meer dan Social Shaming en ook daar willen we graag ons steentje aan bijdragen d.m.v sociaal ondernemerschap

Wij doneren dan ook 20% van de omzet, van alle verkochte Hooikoortsbandjes, aan het Longfonds. Zo steunen we mede dankzij jou donatie het onderzoek naar de gevolgen van Corona (en uiteraard alle andere longziekten). Ook werken we samen met (Caparis) Business Post om alle onze brievenbus zendingen bij jou als klant af te leveren. Caparis gebruikt de kracht van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en daar helpen wij graag aan mee.

PS: Naast hooikoortsbandjes hebben we ook de niet reanimeren armband bedacht. De ideale aanvulling op de niet reanimeren penning.
Meer over waarom mensen dit niet willen en de noodzaak voor deze armband lees je bij niet reanimeren op ons blog.

De waardering van mjsupplies.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 703 reviews.