logo van zorg en ik Dronten.

‘Hooikoortsbandje’ tegen social shaming hooikoortspatiënten om corona

Het persbericht is geplaatst op www.zorgenikdronten.nl

Hooikoortspatiënten in Nederland hebben krijgen in deze tijd van corona te maken met social shaming. Zij worden sinds het uitbreken van de coronacrisis op straat met de nek aangekeken, wanneer ze door rondzwevende pollen moeten hoesten. Twee Friese ondernemers hebben het Hooikoortsbandje ontwikkeld die deze mensen moet helpen. Dit meldt Hooikoortsbandje.nl.In Nederland zijn er naar schatting zo’n 3 miljoen mensen met hooikoorts. Dat betekent dat ze tussen maart en september meer dan gemiddeld last hebben van pollen die in de lucht zweven. Het gevolg is tranende ogen, een loopneus en regelmatig een flinke hoestbui.

Angstige blikken op straat bij hoestbui om hooikoorts

“En dat is juist wat sinds half maart, toen de coronacrisis in Nederland uitbrak, in een heel ander perspectief is komen te staan”, vertelt Myung van Dijk, mede-oprichter van MJ Supplies uit Franeker en zelf ook hooikoortspatiënt. “Als ik op straat loop en een hoestbui voel opkomen, probeer ik die nu uit alle macht in te houden, om zo angstige blikken van de mensen op straat te voorkomen.”

Hooikoortsbandje

Zijn bedrijf bedacht daarom een subtiel, maar duidelijk herkenningspunt voor mensen die deze maanden last hebben van pollenallergie. Iets dat zij zonder al te veel moeite kunnen dragen om aan andere mensen te laten zien wat er aan de hand is. “Een trendy armbandje waarmee je zegt: ik heb hooikoorts, geen corona. Daarmee willen we voorkomen dat al die mensen last blijven houden van social shaming”, aldus van Dijk.

Meer begrip kweken voor mensen met hooikoorts

Met het armbandje willen de bedenkers meer begrip kweken voor mensen met hooikoorts. “We liepen al langer met het idee, maar hadden er tot dusver geen tijd voor om er ook iets mee te doen. Toen ook ons bedrijf werd geraakt door de coronacrisis was die tijd er wel en groeide bovendien de noodzaak.”

Deel omzet naar Longfonds

Om juist ook in deze tijd hun maatschappelijk steentje bij te dragen, doneert het bedrijf 20 procent van de omzet aan het Longfonds. Daarmee wordt onderzoek verricht naar de schadelijke langetermijneffecten van corona op de longen. Het Hooikoortsbandje is verkrijgbaar voor 6,95 euro (inclusief verzending) op de website www.hooikoortsbandjes.nl.


Einde persbericht

Bron en afbeelding logo: www.zorgenikdronten.nl

De waardering van mjsupplies.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 703 reviews.
%d bloggers liken dit: