Rondom vandaag regio Sneek logo.

Last van hooikoorts? Laat het weten met dit bandje!

Op 20-05-2020 werd dit persbericht gepubliceerd op rondomvandaag.nl

  hooikoortsbandjes Ja Wél Hooikkorts NEE Geen Corona.

Zeker 3 miljoen hooikoortspatiënten in Nederland hebben deze tijd te maken met social shaming. Zij worden sinds het uitbreken van de coronacrisis op straat met de nek aangekeken, wanneer ze door rondzwevende pollen moeten hoesten. Twee Friese ondernemers: Myung van Dijk en Jan Boersma hebben het Hooikoorts Bandje ontwikkeld. Dit bandje moet een einde brengen aan alle problemen die corona aan mensen met hooikoorts brengt. RondOm Vandaag sprak met de ondernemer Jan Boersma om te kijken wat de drijfveer achter deze bijzondere actie was.

Wat is het probleem met het hebben van hooikoorts op dit moment?

“ Mijn compagnon heeft last van hooikoorts en merkte steeds meer dat mensen paniekerig worden als er gehoest of geniest werd. Vervelend, want juist in deze tijd van het jaar wordt er door mensen met hooikoorts veel geniest. Veel mensen lopen met een boog om je heen als jij al hoestend en niezend voorbij loopt. Begrijpelijk, maar wel vervelend als je weet dat het geen corona is. Daarop hebben we iets bedacht voor mensen die dit herkenbaar willen maken, namelijk: een bandje waar duidelijk op te zien is dat de drager geen corona heeft, maar last van hooikoorts. Een kledingkast vol met t shirt waarop staat dat je hooikoorts hebt is niet echt modieus, dus moesten we wel een optie bedenken die het beste past. Zodoende bedachten we het Hooikoorts Bandje en bieden we mensen op deze manier subtiel de mogelijkheid om die boodschap over te brengen.’’

Wat doe je als iemand een boog om je heen loopt?

“ Je wordt raar aangekeken, en je kan mensen makkelijk vertellen dat je hooikoorts hebt, het is echter erg vervelend om dit elke keer te moeten doen. Het zou mooi zijn als dit landelijk goed gepromoot wordt. Er moet veel aandacht voor dit soort dingen komen,  aangezien het wel heel vervelend is als je zo raar aangekeken wordt als je ook maar een beetje niest.”

Hoe gaat het tot nu toe dan?

‘’Je ziet dat het steeds meer begint te lopen en dat er veel besteld wordt, wat goed is want we willen graag veel aandacht opbrengen voor dit soort zaken, het leeft wel bij de mensen, we zijn ook bezig om bandjes te maken voor anderen zoals kinderen. Ik denk dat dit bandje dragen mensen een fijn gevoel kan geven.’’

Er is geen stichting voor mensen met hooikoorts. Maar de heren van het initiatief vinden het wel belangrijk om mensen hiermee te kunnen helpen. Jan vertelt ons dat twintig procent van de opbrengst naar het longfonds gaat. Covid-19 is een longziekte en kan blijvende schade aan de longen toebrengen. Daarom is het voor de heren belangrijk om te helpen met het onderzoek naar de gevolgen van covid19, via deze actie hopen we voor het longfonds een mooi bedrag te realiseren als donatie. Kijk voor meer informatie op https://mjsupplies.nl/hooikoortsbandje/.


Einde persbericht

Bron en afbeelding logo: www.rondomvandaag.nl/regio/sneek

De waardering van mjsupplies.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 673 reviews.
%d bloggers liken dit: