De schaamte die Hooikoorts met zich meebrengt

In de Linda.nl heeft journaliste Ellen Hensbergen, een artikel gewijd aan Hooikoorts in de Corona tijd op 9 mei 2020

Bron: Linda.nl


HELP, IK HEB HOOIKOORTS (EN NU DUS OOK NIESSCHAAMTE)

Nieuwe coronawoorden schieten als paddestoelen uit de grond. Journalist Ellen voegt graag een woord toe aan de inmiddels internationaal bekende virus-vocabulaire: niesschaamte.

Ik heb hooikoorts en schaam me rot voor mijn gesnotter. Allereerst voor mijn lieve vriend die al twee maanden zit opgesloten met een repetitieve neusophaler, maar vooral als ik naar buiten ga voor boodschappen of een ommetje. De regenachtige week bracht even wat verlichting, maar met de zon komen de kriebels ook gewoon weer terug.

SUPERMARKT

Ik gebruik elke dag braaf mijn anti-allergie neusspray en die houdt veel tegen, maar helaas niet alles. Vooral april was een feest: twee traanogen en een loopneus reisden overal mee naartoe.  Even snel zonder problemen naar de Albert Heijn voor pasta, boterhammen en wat aardbeien? Vergeet het maar.  Op de heenweg nies ik vaak al een paar keer (netjes in de elleboog), puur omdat mijn reukorgaan weer moet wennen aan de buitenlucht. Maar da’s geen ramp, ik houd ruim afstand en niemand heeft er last van.

In de supermarkt zelf is dat meteen lastiger. Negen van de tien keer is het daar druk, want ‘het volk’ kan nergens anders heen. Je hoeft daardoor maar één keer zachtjes je neus op te halen en in een radius van vijf gangpaden hoor je meteen alle preppers verstokt hun adem inhouden: ‘Wíe was dat?’ En dan heb ik het nog niet eens over alle subtiele vuile blikken die heen en weer vliegen over de karretjes. Dus ja: na hoestschaamte en toiletpapierschaamte vind ik dat niesschaamte ook zéker een plekje verdient in de rij van corona-schaamtes.

NIESSCHAAMTE

Maar ja, hoe nu verder? Moet ik dan toch een mondkapje op? Een bord om m’n nek hangen met ‘Wees niet bang, het komt door de pollen’? Uitdraaitjes van de hooikoortsradar uitdelen aan iedereen die er iets van zegt? Nee, liever niet.

Laten we in plaats van argwanend kijken ook gewoon een klein beetje uitgaan van het goede in de mens. Vertrouw erop dat niemand met een corona-keel of verkouden snotneus zich nog in de supermarkt begeeft. Daar wordt boodschappen doen in tijden van corona écht een stukje gezelliger van, denk ik. Tot het pollenseizoen voorbij is weet ik me in ieder geval gesterkt door het feit dat Simon Keizer in hetzelfde schuitje zit. We zullen doorgaan, hooikoortsstrijders. Snotterend en wel.

Bron: Linda.nl

Wil je ook aan je medemens laten zien dat je alleen Hooikoorts hebt en geen last van Corona? Bestel dan nu je Hooikoorts bandje en maak een einde aan Niesschaamte

De waardering van mjsupplies.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 613 reviews.
Scroll naar top
%d bloggers liken dit: