Waarom wij doneren aan het LongFonds

Het longfonds

Toen we het idee bedachten van de Hooikoorts Bandjes, wisten we ook direct dat we een deel van de opbrengst willen doneren aan een goed doel. Al snel kwam het Longfonds in ons op. 

Wanneer je de hardnekkige variant van het Coronavirus hebt, dan slaat deze aan op je longen. De pollen van Hooikoorts adem je in en slaan ook aan op je longen. Hierdoor wordt je kortademiger. Je kan een drukkend gevoel op de borst ervaren. Regelmatig hoesten Hooikoortspatiënten ook slijm op. Het ontstaan van astma of het verergeren ervan behoort ook tot de klachten die voortkomen van de allergie. 

Toen we deze link zagen wist we dat het Longfonds onze partij moest worden.

Longfonds in één adem

Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte in Nederland is dat niet vanzelfsprekend. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. Tot het zover is, zorgen we ervoor dat mensen met een longziekte sterk staan en bewust eigen keuzes in hun leven kunnen maken. We zetten ons in voor een rookvrij leven met gezonde binnen- en buitenlucht. En we jagen medische doorbraken aan, gericht op het voorkomen van astma en het repareren van kapotte longen. Zo maken we ’t verschil. Dag in dag uit.

Regie nemen

Mensen willen steeds meer regie nemen, maken bewust eigen keuzes en nemen een actieve rol in hun gezondheid. Wij willen mensen met een longziekte in staat stellen om zelf regie te nemen door hen de juiste kennis te bieden en hen te motiveren op een manier die bij hen past.

Gezond leven is de norm

Iedereen wil gezond zijn, maar niet voor iedereen is gezond leven vanzelfsprekend. Roken en meeroken leiden tot grote gezondheidsrisico’s. Dit geldt niet alleen voor mensen met een longziekte, maar ook voor mensen met gezonde longen. In de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) werken we aan een Rookvrije Generatie. Daarnaast strijdt het Longfonds voor een betere luchtkwaliteit, binnen en buiten.

Echte oplossingen via medische doorbraken

Het Longfonds heeft de ambitie om de uitkomsten van onderzoek direct aan de mensen met een longziekte ten goede te laten komen. Wij kennen subsidie toe aan impactvol onderzoek en we stimuleren de ontwikkeling van talent. We laten mensen met een longziekte meepraten en mee beoordelen. Met het programma LONGFONDS | Accelerate heeft het Longfonds in 2018 de regie genomen in een resultaatgericht internationaal samenwerkingsprogramma. 

Bron: Longfonds

Met onze donatie van 20% van de opbrengst, willen we ons steentje bijdragen aan het onderzoeken van longziekten en het onderzoek naar Corona. 

Bestel direct

De waardering van mjsupplies.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 613 reviews.
Scroll naar top
%d bloggers liken dit: